26 maj 2024
17:00

Lindome GIF

Referat: IK Tord - Lindome GIF

Omgång 9 bjöd på bortamatch mot IK Tord. Matchen spelades på en dålig naturgräsplan vid Rosenlunds IP strax intill Vätterns södra ände.
Lindome tog tag i taktpinnen den första kvarten av matchen och skapade några bra möjligheter på främst inlägg då man kom runt Tords backlinje. Närmast mål var ett inlägg som var väldigt nära att styras in i mål av en Tord försvarare men bollen slogs bort strax innan den passerade mållinjen. Tord spelar sig in i matchen och får gradvis mer och mer av spelet. Hemmalaget kommer fram i några tunga skott som alla utom ett blockas eller går utanför Zebramålet. 20 minuter in i matchen när Tord börjat få till sitt offensiva spel får Lindome en frispark några meter in på motståndarnas planhalva. Hemmamålvakten boxar ut bollen till Hugo Hedén som skjuter direkt på volley och på vägen mot Tordmålet skarvar Noah Mannerström Egvik in bollen bakom en chanslös hemmamålvakt. Fem minuter senare har Tord ett inkast där de försöker nå en av sina anfallare bakom Zebrornas backlinje, zebran är snabbare och spelar hem bollen till sin målvakt som lite oturligt träffar en lagkamrat när han rensar och bollen hamnar hos en Tordanfallare som från nära håll skjuter in kvitteringen. Resten av halvleken präglas av ganska dåligt passningsspel och få chanser på den ojämna planen. Fem minuter från slutet får Jonathan Stolth två varningar inom tre minuter och blir därmed utvisad. Utvisningen förändrar matchbilden ganska mycket och de sista minuterna i första halvlek är Zebrorna satta under hårt tryck men klarar sig från något mer insläppt mål.
Inför andra halvlek byter Lindome in debutanten Kennedy Okpaleke i backlinjen femton och ett halvt år gammal som har rehabiliterat en skada under hela våren. Första 10 minuterna är Zebrorna satta under hård press och Jens Bergendorf i Lindomes mål gör under den här perioden i matchen en matchavgörande frilägesräddning. Efter lite taktiska förändringar hos zebrorna och ett par byten till så får Tord stora svårigheter att skapa fler riktigt vassa målchanser i matchen förutom några hörnor och några frisparkar. Lindome sticker upp i tre riktigt farliga kontringar där den första chansen räddas precis på mållinjen, den andra resulterar i ett segermål och den tredje räddas ut till hörna för Zebrorna. Segermålet är en vass kontring där Socras Lutonda Luzayadio vinner en löpduell och Noah Mannerström Egvik fångar upp andrabollen och frispelar Donat Zejnullahu som iskallt slår in i målet mellan tre Tordspelare. Grym prestation av hela laget och tre nya poäng hem till Lindevi
Nästa hemmamatch spelas 2 juni klockan 13:00 här på Lindevi mot topplaget och obesegrade Husqvarna hoppas vi ses då!